31 augusti 2010

Danska smörbullar

Oh nu är bullarna färdiga! Och ja, det blev faktiskt bullar tillslut. Sjukt goda blev dom till och med! Så vill ni komma på fika får ni göra det fort annars hinner jag äta upp alla själv.

75g jäst
2½ dl mjölk
150g smör
2ägg
½dl socker
½tsk salt
ca 8dl vetemjöl

Fyllning:
3-4dl marsankräm

Smörkräm:
150g smör
1½dl socker
1tsk vaniljsocker

Pensling:
1ägg
pärlsocker

smula jäst i en bunke. Smält smöret i en kastrull. tillsätt mjölken. Häll den ljumna degvätskan över jästen och rör så det löser sig. Tillsätt ägg, socker, salt och nästan allt mjöl. arbeta degen tills den blir slät (lite kladdig). Låt degen jäsa ca 30 minuter under bakduk.
Gör under tiden fyllningen av marsankräm, och rör smör, socker och vaniljsocker till smörkräm.
Ta upp dengen på mjölat bakbord och arbete den smidig. Dela den i två lika stora delar. Kavla den ena till en rektangulär kaka som ska passa på en smord eller bakpappersklädd långpanna och bred på marsankrämen. kavla ut den andra delen till ytterligare en rektangulär kaka. Bred över smörkrämen och rulla ihop som en rulltårta som skärs i 35 bitar. Ställ dem på marsankrämen i långpannan. Låt jäsa i ca 20 minuter. Pensla med vispat ägg och lägg på pärlsocker. Grädda långt ner i ugnen på 220grader i 10-15 minuter. Skär i 35 bitar när den svalnat något.

2 kommentarer:

  1. HEHE nu vet jag vad jag har att se framemot =) massa bullar och kakor till bassen <3

    SvaraRadera
  2. Hej! Snurrar runt här på mer-trafik och stannar upp här hos dej.Gillar det jag ser!
    Hjärtligt välkommen över för en titt hos mej. Ha det gott!

    SvaraRadera